Tips for vedlikehold av borettslag

Vedlikehold på taket - for sameier og borettslag

Sameier og borettslag har vedlikeholdsplikt som gjelder både inne og ute på bygninger og eiendom. Det er styret som bestemmer når og hvordan vedlikehold skal utføres, også på taket. Men hva kan dere gjøre på dugnad og hva bør settes bort til fagfolk?


Mange borettslag og sameier har inngått vedlikeholdsavtaler via boligbyggelaget sitt eller lokale håndverkerbedrifter. Slike avtaler sørger for at typiske sårbare punkter sjekkes jevnlig, og reduserer risikoen for plutselig oppståtte skader som for eksempel taklekkasjer eller sprukne rør.

 

Dette kan dere gjøre selv på taket

Vil dere holde øyet med taket selv, er det lurt å gå gjennom følgende sjekkpunkter vår og høst:

  • Fjerne løv og kvister
  • Rens alle sluk og sjekk at vannet renner unna som det skal.
  • Inspiser takets overflate for rifter og skader, og sjekk spesielt overganger nøye. Se etter tegn på slitasje, synlige skader, løse beslag og lignende.


Hva innebærer en vedlikeholdsavtale med taktekker?

En vedlikeholdsavtale med en taktekkerbedrift vil innebære kontroll, gjerne to ganger per år, hvor fagfolk gjennomfører løpende vedlikehold som beskrevet over. I tillegg utbedres mindre feil som å feste løse beslag og lignende. En dyktig taktekker vil raskt avdekke potensielle lekkasjepunkter, og kan utføre reparasjoner som kan utsette mer omfattende omtekking.

 

Bor du i en eldre bolig? Snakk med oss om vedlikeholdsavtale på taket

Sitter du i styret i et borettslag eller sameie og bekymrer deg for tilstanden på taket? System Tak gjennomfører gratis befaring som inkluderer en grundig tilstandsrapport.

 

 

0
Feed