Vestliskrenten sameie rehabilitering av tak

Vestliskrenten Sameie

Vestliskrenten Sameie ligger som navnet tilsier, på Vestli helt nordøst i Oslo. Sameiet består av hele 16 blokker, med til sammen 276 boliger. Her har et tekkelag fra System Tak AS tilbrakt en måned med å rehabilitere taket på en av blokkene, med Follo tak og vedlikehold som oppdragsgiver.

Navn på prosjekt: Vestliskrenten Sameie
Type prosjekt: Rehabilitering av tak borettslag
Varighet: Oppstart 08.05, ferdig 08.06
Oppdragsgiver / Byggherre: Follo Tak og Vedlikehold AS / Selvaag Bolig


- Dette taket var på omlag 1350 kvm, så her stilte vi med et fast tekkelag på fire mann, i tillegg til et par ekstra som har bistått ved behov, forteller daglig leder Kristaps Roze.

Oppdraget omfattet alt fra fjerning av eksisterende taksingel til etterisolering av tak,  utbedring av gesimser og tekking med nytt PVC-belegg.

- God kommunikasjon med beboerne er viktigste bud når denne typen arbeid skal utføres i borettslag og sameier, sier Roze. – Å rehabilitere en boligblokk skiller seg teknisk sett ikke så mye fra et næringsbygg, men siden det faktisk bor folk i bygget er det viktig med klare avtaler så ikke beboerne blir plaget for mye med for eksempel støy.

- Vi må også være ekstra på vakt for lekkasjer, siden konsekvensene kan bli så store dersom vann skulle lekke inn og trenge gjennom flere etasjer.

Arbeidet på Vestliskrenten ble startet opp midt i koronatiden, men tilhørende behov for smittevern. – For oss er det selvsagt viktig å gjøre alt vi kan for å sikre trygge arbeidsforhold for våre ansatte og trygg samhandling med kunden. Vi har derfor utarbeidet en liten sjekkliste som vi sender alle våre kunder før oppstart.

Både kundene og oppdragsgiverne våre skal kunne stole på at vi tar hensyn og at det fortsatt er trygt å kjøpe håndverkstjenester, avslutter Roze.

 

Last ned sjekklisten vår her.

0
Feed