Slik finner du riktig taktekker

Når vannet renner inn i stua og det haster å få skalket lukene, er det fristende å google «Taktekker» og huke tak i den første som svarer. Med litt forarbeid er sjansen større for at du finner rett bedrift - både for jobben og lommeboka.

Her får du System Taks beste tips til hvordan du går frem for å finne gode, seriøse taktekkere:

  1. Få oversikt over jobben du vil ha utført. Hvor gammel er taket? Vet du hvor skaden har oppstått? Hvor kommer vannet inn? Hva slags vær har det vært i forkant av lekkasjen?
  2. Velg ut 2-3 bedrifter som opererer i ditt nærområde. Søk gjerne via Mesterregisteret eller søkemotoren hos Takentreprenørenes Forening. Da vet du at du kommer i kontakt med bedrifter som oppfyller krav til kompetanse og seriøsitet.
  3. Etterspør referanser på prosjekter som ligner ditt.
  4. Inviter på befaring. En grundig befaring må være foretatt for at bedriften skal kunne prise jobben riktig. Vær derfor kritisk til aktører som tilbyr sine tjenester uten å be om å få besøke deg.
  5. Be om realistisk vurdering av taket, få det skriftlig og fullstendig. Etterspør gjerne anbefalinger når det kommer til materialvalg.
  6. Sjekk kapasiteten til bedriften. Hvis det haster å få jobben gjort er det viktig å vite at bedriften har tid til å prioritere deg.
  7. Inngå skriftlig kontrakt. Alltid.
  8. Ikke betal på forskudd og aldri uten faktura. Det vanligste er at jobben faktureres underveis og ved oppdragets slutt.

Usikker på om taket egentlig nærmer seg maksimal levealder?

Ta kontakt med oss!

System Tak AS tilbyr grundig befaring av tak, helt gratis.
Vi bruker blant annet et spesialutviklet digitalt verktøy for å dokumentere takets tilstand. Verktøyet er utarbeidet i samsvar med SINTEF Byggforsks retningslinjer for vedlikehold av tak, og vil gi et tydelig svar på om det er behov for reparasjon eller skifte av taket ditt.

0
Feed